FAQ

Ajutor zilnic pentru clientii nostri

Lucram neobosit pentru a oferi clientilor nostri cele mai bune servicii si suport. In aceasta sectiune, veti gasi toate întrebarile si raspunsurile noastre frecvente. Daca va putem ajuta cu ceva, nu ezitati să contactati!

  • Proiecte
  • Analiza
  • Consultatii
  • Instalare

Daca aveti nevoie de mai mult ajutor

Daca nu gasiti raspunsul in sectiunea intrebari frecvente, nu ezitati sa ne contactati.

  • Pompa de caldura este instalatia frigorifica ce poate inversa ciclul frigorific, astfel incat sa furnizeze caldura in loc de racire. Deoarece pompa de caldura foloseste agent frigorific este posibil sa ridice temperatura aerului de la -15 grd. C pana la o temperatura utila pentru incalzirea unei incaperi. Dificil de imaginat, dar inchipuiti-va ca un frigider inverseaza ciclul frigorific si grila neagra din spatele lui este foarte rece iar inauntru ar fi foarte cald.

  • Pompele de caldura pot extrage caldura din aer, apa sau pamant si sunt folosite atat pentru racirea cat si pentru incalzirea unei cladiri in mod eficient si economic.

  • Climatizarea acopera multe lucruri, dar in principal se refera la incalzire, racire, ventilare, aport de aer proaspat, filtrare si controlul umiditatii. Aer conditionat inseamna doar racirea aerului pentru imbunatatirea confortului.
  •  
  • Btu este o unitate de masura a energiei in sistem imperial (British Thermal Unit), in Sistemul International de Masura, cum suntem noi obisnuiti, echivalentul este J (Joule), 1 Btu=1055 J. Veti observa ca la aparatele de aer conditionat se face referire la Btu/h, adica rata de transmitere a energiei, care este puterea, Energie/Timp = Putere. Puterea este masurata in Btu/h sau W (watt), care este J/s. Transformarea se face: 1 W = 3.412 Btu/h.
  •  
    • Este folosit pentru a modifica frecventa curentului cu, care este alimentat un compresor, fiind astfel posibila modificarea turatiei acestuia. Aceasta inseamna ca se poate modifica debitul de agent frigorific care circula prin instalatie permitand modificarea capacitatii aparatului.
  • Aparatele de aer conditionat au nevoie de revizie periodica pentru a functiona in siguranta si cu o eficienta optima.

Zgomotul centralelor ar putea fi impartit in 3 mari categorii:

  • Un sunet asemanator unui huruit puternic, ce apare in momentele in care centrala functioneaza, poate fi rezultat dintr-o defectiune a pompei de recirculare. Acest dispozitiv are rolul de a trimite apa fierbinte de la pomp, la calorifere. Miscarea este asigurata de invartirea unei elice. Din cauza acumulării diverselor particule in zona pompei, aceasta are tendinta de a se bloca, iar asta duce la aparitia unui zgomot specific, usor de recunoscut;
  • Daca se aude un bolborosit, cauzat de o aerisire necorespunzatoare a intalatiei. Golurile de aer din diferite zone ale centralei fac ca functionarea echipamentului să fie zgomotoasa si ineficienta. Aceste zgomote sunt însotite aproape intotdeauna de o reducere a temperaturii agentului termic, chiar daca dispozitivul functioneaza continuu;
  • Aparitia unor zgomote asemanatoare unor lovituri de ciocan sau a unui suierat de tonalitate înalta, mai ales in momentul declansarii aprinzatorului, are drept cauza depunerea de calcar pe schimbatorul primar sau secundar de caldura a centralei. In timp stratul de calcar poate ajunge la grosimi surprinzatoare, ceea ce nu doar ca duce la cresterea consumului de combustibil si la micsorarea eficientei, ci si la zgomote deranjante.
  • Depunere excesiva a particulelor de magnetita, sau aerisire necorespunzatoare a intalatiei.
  • In cazul in care instalatia este formata din tevi de cupru si calorifere de aluminiu, pot sa apara probleme din cauza reactiei ce se produce intre aceste doua metale incompatibile electrolitic. Practic, datorita miscarii continue a apei, care este un electrolit, deoarece contine saruri, apare o pila electrica ce favorizeaza producerea reactiei cu degajare de hidrogen si alt gaz, Aceasta duce la murdarirea apei cu produsele reactiei. Fenomenul a fost observat de mai multi detinatori de astfel de instalatii, care sunt nevoiti sa aeriseasca des caloriferele. Este recomandat sa folositi tevi din PPR cu insertie, (rezistente pana la 95grade) care sunt neutre spre deosebire de cele din cupru, nu oxideaza, deci sunt mai estetice, deoarece nu trebuie vopsite periodic ci doar sterse de praf, sunt mai sigure si mai fiabile si pluis la toate sunt mai ieftine si mai usor de montat.
  • Incalzirea caloriferelor in partea de sus in timp ce in partea de jos raman reci se datoreaze de obicei datorita depunerilor de magnetita sau calcar, o circulatie insuficienta a instalatiei care se poate datora unor robineti blocati sau instalatia de incalzire nu este echilibrata corespunzator.